Magisk aften i Kultursalonen

Posted: 3. februar 2011 in Spoken word
Tags: , ,

Kultursalonen, Christianshavns beboerhus, er en af de forholdsvis nye digterscener i København. Her er et arrangement hver den sidste mandag i måneden.

Andreas Kokholm Band


31. januar var det så 4. gang. Her fremføres et mix af digte, sange, standup, poetryslam og ofte ”mærkelig” musik af mindre bands.

Denne mandag var ingen undtagelse. Masser af digte, sange en masse, meget lidt standup, lidt poetryslam og flere bands, helt  små og et meget stort. Det var en forrygende aften, ført sikkert igennem af Chili Djurhuus, der formåede at blande indgredienserne, så der ikke var et sekund der blev kedelig, trods det godt 3 timer lange forløb. Noget var skønt skrammet, andet mere poleret. Ikke et indslag faldt igennem. Der var nybegyndere der læste op med stor autoritet, en række garvede digtere, der alle leverede deres ypperste, og flere bands der spillede skønt og mærkeligt.

Aftenens vært

Det er svært her at komme omkring de mere end 10 indslag i løbet af en sådan aften. Man kunne jo ty til ”ingen nævnt ingen glemt”, men det er næsten for let en løsning. Så her får i sådan små nedslag i aftenen.

Chili aftenens vært starter altid med en sang med egen guitarledsagelse. Hun har sin hel egen tone, som jeg efter nu at ha hørt hende nogle få gange, er kommet til at sætte pris på. I mandags havde hun desværre problemer med en ustemt guitar. Med det her ustadige vejr, er det hvad der kan ske. Trods det gik sangen ”rent” ind.

En af Turtel Duo

Derefter kom en række digtere unge uprøvede og

Den anden

mere garvede i fin samspil. Louise Kristensen havde et par helt fremragende digte og arbejder rigtig godt med sit udtryk. Også et par af de unge bl.a. Supertramp var oppe på beatet. Jeg kunne godt li den helt nye (for mig) Pia Boel – Catwoman, med at par slammede sager. Især hendes meget direkte digt om sex og lort var flot fordi det var så kontant uden at være klamt, og egentlig ret uskyldigt fremført. Hun har ikke fundet sin egen stemme endnu, er begynder i oplæsningens vanskelige kunst, men der er godt stof til en hårdtslående poetryslammer. Glæder mig til at høre mere fra hende. Også Turtel Duo var et godt hør. Her med udklædning a-la drag og erklæret bøsse. Spændende med dette lidt kabaretagtige.

Peter Brandt

Peter Brandt en af de mere professionelle med CD i

Sia Schjerning

bagagen, var inviteret og førte sig fint frem. Også Ida Ravn og Sia Scherning kan jeg li at høre hver gang. De arbejder helt tydeligt både med tekst og udtryk, og udvikler sig hele tiden

Jeg var selv på de obligatoriske 4-5 minutter og nyder det hver gang. Jeg havde et par afprøvede digte blandet med helt nye her fra 2011.

Aftenens clue var det 7 mand store band ført af Andreas Hjertholm. Et skønt

Ivan Nio

helt uforudsigeligt skramlet band. Med en række goe musikere. Bl.a. Ivan Nio, der også havde et smukt intenst sæt selv. Jeg er vild med det band. Andreas er en fin tekst- og melodimager. Og arrangementerne er noget helt for sig selv. Ligesom instrumenteringen er spændende, harpe og melodica var impliceret, for nu at nævne et par man sjældent hører i bandsammenhæng. Ligesom det heller ikke er ganske almindeligt med trommer uden bas. Men hvor var det godt. Tak til alle for en skøn aften.

Ole Bundgaard.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s