Henrik Nordbrandt i Poesiens hus

Posted: 7. januar 2011 in Spoken word

Henrik Nordbrandt

Nogle ord med på vejen.

Henrik Nordbrandt
i Poesiens hus. (7. 1. 11)

 

Man kan ikke gradbøje kunst: Stor, større, størst.
Men når det er sagt så hører Henrik Nordbrandt til blandt de store lyrikere i Danmark.
Det er der da vist ingen der vil betvivle?

Det var da også en helt utrolig fin aften i Poesiens Hus i selskab med ham. Et rigtig godt besøgt arrangement.

Udover en lang række digte ældre og helt nye fra den sidste samling ”Vi danskere”, fik vi også en overraskende historie fra en af forfatterens rejser. Hans digte er skrevet så ubesværede. De virker så ligetil, næsten nøgterne, og så dukker der hele tiden nye lag og meninger frem. Jeg blev i øvrigt glædelig overrasket over at høre en række unikke haiku fra hans hånd.

Henover aftenen var der en god snak med ham om digterens inspiration og håndværk, om politik og digte og om det at skrive og læse op. Henrik afslørede at han ikke havde den store lyst til at læse op som så mange af kollegaerne, men alligevel nød det ved særlige lejligheder som netop her i Poesiens Hus. Han var også blandt venner. Der var en utrolig god stemning hele aftenen. Og efterhånden som digteren blev varm, blev han også en mere og mere sikker oplæser.

Og så er huset jo en perle i sig selv. De forskellige oplæsningssteder har jo hver deres charme. Zusammen med sit rød/hvide look, bureauet det lidt slidte, nærmest snuskede, okay lad os kalde det rustikke, udseende. Men ingen slår Poesiens Hus. Trods de hvide vægge og det lidt asketiske, virker der altid varmt og hyggeligt. Jeg ser frem til mange flere aftner af samme slags. Huset har allerede vist hvad det formår på de 4 måneder det indtil nu har bestået. Brug det, også til hverdag, når du lige er en tur inde i midtbyen.

Ole Bundgaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s